BASE – U14 Eerste in de poule na vier wedstrijden!

By
Updated: October 9, 2017

Na een afgelaste 1e wedstrijd en twee gewonnen wedstrijden tegen Landstede en Layback Kampen, was het nu de beurt aan G.S. Stars Elburg uit in Elburg.

Base ging er gelijk fanatiek op, bouwde de aanvallen rustig op en pakte veel rebounds van de G.S. Stars wat resulteerde in veel scores. Base liet  zien dat goed samenspel loont en liet met een stand van 8-15 Elburg achter zich in de eerste kwart.

Ook in de tweede kwart pasten de BASE spelers toe wat ze in de trainingen leren. Ze maakten ruimte door rond te spelen, passten strak naar elkaar en waren veel aan de bal. Het team liep als een geoliede trein en met een paar fastbreaks maakten ze 23 punten tegenover de 13 punten van de tegenstanders. Ruststand: 21-38

Na de rust werd het spannender, want Elburg stelde hun spelletje bij en begon in te lopen. Zij vielen een aantal keren heel makkelijk door de verdediging heen. Daarnaast had BASE veel pogingen nodig om te scoren. Gelukkig kon BASE bij het uitboksen winnen op lengte. Elburg ging beter blokken en verdedigen waar BASE meer persoonlijke fouten maakte. Het verschil werd steeds kleiner, maar het werd gelukkig 37-50 (15 om 12 gemaakte punten).

In de vierde kwart mochten de spelers geen balverlies meer lijden, want daar kwamen gelijk punten uit bij de G.S. Stars vanwege een goed duo. BASE herpakte zich gelukkig en begon weer te scoren, al hadden zij weer veel pogingen nodig. Ze bleven strijden en vonden elkaar weer. Er werden weer rebounds gepakt, soms kwam er een ongelooflijke moeilijke bal die wel zat en een fastbreak waardoor BASE toch meer scoorde dan Elburg (13 om 14). Eindstand 50-64 en iedereen had gescoord! Hulde voor iedereen. Het belooft een mooi basketbaljaar te worden voor de U14.

Volgende Wedstrijd: zaterdag 28 oktober a.s. THUIS om 14 uur tegen de Orca’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *