BASE U14 nu al KAMPIOEN met nog 2 wedstrijden te gaan!

By
Updated: March 25, 2018

Epe ~ Het U14 mix-team van BASE speelde vrijdag 23 maart een uitwedstrijd in Dronten tegen de runner up VUAS U14. Het beloofde een zinderende wedstrijd te worden. Met nog 2 wedstrijden te gaan, zou BASE zich met deze overwinning al kampioen kunnen noemen, maar eerst moest deze wedstrijd gewonnen worden.

In de eerste kwart bleven de teams dicht bij elkaar qua stand, 10-10.   BASE kwam niet lekker in hun spel doordat de wedstrijd steeds staakte ivm fouten van de tafelaars. De klok liep tot drie keer toe niet en de punten werden af en toe aan de verkeerde partij gegeven. Beide teams hadden er duidelijk last van. Ook had Base last van fluitsignalen van twee aangrenzende velden die leken voor hen bedoeld te zijn. Zenuwen speelden eveneens parten.

In de tweede kwart kreeg coach Bas een technische fout omdat hij de scheids wilde attenderen op het feit dat de pijl niet was gedraaid, Felice raakte geblesseerd en ging VUAS door terwijl de bal uit was, terwijl de scheids naar het aangrenzende partijtje zat te kijken. Frustratie op frustratie, wat de stand nog niet ten goede kwam. Met 16-22 ging BASE de rust in.

Na wat rust en feedback van de coach, begon BASE het ene na het andere punt te maken onder luide aanmoediging van hun meegekomen ouders. Ondanks dat de punten weer een keer aan VUAS gegeven werden ipv aan BASE, hadden de spelers eindelijk hun spel weer gevonden en scoorden het ene na het andere punt. VUAS kwam niet meer aan scoren toe en al hun rebounds werden gepakt door BASE waar prachtige fast breaks van Jason uit voort kwamen. Met 17 punten tegenover 2 van VUAS kwam BASE flink voor te staan en eindigde de derde kwart in 18-39!

De laatste kwart was de kwart van de steals waardoor BASE kon scoren. VUAS kwam weer een beetje terug, maar de spelers van BASE lieten de overwinning niet meer lopenen won uiteindelijk met 34-61. De vreugde en opluchting was groot.

Na de overwinning op VUAS werd het team en coach Bas Alting gehuldigd door Klaas die bij een stand van 16-31 in de auto sprong naar Dronten toe met prachtige medailles. BASE U14 kan zich met recht kampioen noemen. Het heeft nl. 90% overwinning behaald uit 19 wedstrijden en steekt met kop en schouders boven de andere teams uit. Ze moeten nog twee wedstrijden tegen de nummers 6 en 7 uit de poule, maar hebben het kampioenschap al op zak. Spelers, coach en ouders van harte gefeliciteerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *