BASE U14 pakt overwinning op Layback Kampen.

By
Updated: January 28, 2018

Vrijdag 26 januari – BASE U14 moet helaas een training missen vanwege een vrijdagavond wedstrijd tegen Layback Kampen. Met een paar spelers minder dan gewoonlijk gaat BASE toch goed de wedstrijd in en staat al gauw overtuigend voor. De tegenpartij maakt veel basisfouten zoals het terugspelen naar hun eigen helft en lopen waardoor BASE enkele cadeautjes meekrijgt. Met 16 punten (Jason en Felicce) winnen ze de eerste kwart. (7-16)

In de tweede kwart maakt BASE alweer 16 punten, nu verdeeld over 6 spelers van het team. Scores komen voort uit rebounds en de ruimte zien. De verdediging van de U14 spelers zorgt voor een geringe tegenscore van maar 3 punten. (10-32)

De derde kwart is een kopie van de tweede kwart. Opnieuw worden er 16 punten gemaakt, maar ook Kampen ziet kans om veel te scoren. Zij zien kans om 7 keer door de verdedigen van BASE te komen, die er ietwat van slag door raakt.  Ook zagen zij kans om af en toe een lange bal te geven daar waar BASE te laat terug is. (24-48)

Layback heeft een sterke verdediging in de laatste kwart en BASE kan niet hun spel spelen, daarnaast heeft het veel pogingen nodig om tot scoren te komen. Met ieder 4 punten wordt de eindstand 28-52 en staat BASE U14 nog steeds op nummer 1.

Volgende wedstrijd is a.s. Zaterdag 3 februari thuis om 14 uur tegen G.S. Stars Mix14 die de Orca’s voorbij zijn en nu op nummer 3 staan in de poule.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *