BASE U14 spelers scoren allemaal maar wint net niet

By
Updated: February 19, 2018

Vrijdag 16 februari – De wedstrijd kende geen ideale voorbereiding, want het team kwam laat de Vlechttuinen in Urk binnen vanwege een oponthoud bij het vertrek in Epe. Hierdoor was het team nog niet helemaal klaar voor de wedstrijd. Urk overviel ze en voordat BASE het wist stonden ze achter met 10-0. Gelukkig zorgden Leonie en Karsten voor een paar punten en gingen ze met 12-4 de tweede kwart in.

In de tweede kwart kwamen ze een beetje op stoom maar de felheid in de verdediging miste nog een beetje. BASE pakte nog wel wat kansen, zagen de gaten, liepen goed vrij waardoor Mitchell en Wilbert samen 16 punten konden scoren tegenover de 10 van de Orca’s. Zo gingen ze met 22-20 de rust in, bijna gelijkstand. Erg veel rust was er echter niet, want er was veel gegoochel met de stand en er werden dubieuze beslissingen gemaakt waardoor BASE nog steeds van slag was.

Na een felle preek van de coach, had BASE zijn felheid terug en was het vastberaden te scoren. Al gauw stonden de beide teams gelijk met 24-24 en van daar uit bleven ze om en om scoren. In deze kwart zagen Jesse, Mathijs en Wilbert hun kans schoon om te scoren ondanks het te fysieke spel van Urk, wat zelfs Felice op de bank deed belanden. BASE trok wel aan het langste eind en won deze kwart met 34-35 (12 t.o. 15 punten).

In de laatste kwart was het erop of eronder voor BASE. Helaas hadden ze de scheidsen niet erg mee en werd de kwart haast kapot gevloten  in het voordeel van Urk. Karsten kreeg daardoor te veel POs waardoor de vlag opging voor te veel teamfouten. Urk scoorde daarom 2 punten in de vrije worp vlak voor het einde van de wedstrijd. De scores van Jesse, Felice, Mathijs en Wilbert mochten helaas net niet baten en met een verschil van 2 punten wonnen de Orca’s met 47-45.  De spelers van BASE gingen gefrustreerd de kleedkamers in. Het was een rommelige wedstrijd waarin tafelaars meer aan het spelen waren met de Buzzer dan dat ze serieus de stand goed bijhielden. Scheidsen waren soms tegenstrijdig en de coach bemoeide zich met de beslissingen. En waarom de bardame er ook bij kwam staan in de vierde kwart is ons een raadsel.

Al met al hebben onze spelers het goed gedaan. Er is niets verloren, ze staan nog steeds bovenaan, maar i.t.t. vorige keer in Urk had het een leukere, sportievere wedstrijd kunnen zijn.

Volgende wedstrijd: zaterdag 10 maart, uit tegen Landstede 3 om 13 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *