BASE U20 landelijke competitie afgelopen

By
Updated: April 17, 2017

Het landelijk avontuur voor de jongens van Base U20 zit er op. Afgelopen zaterdag 15 april werd de laatste wedstrijd gespeeld uit bij DAS in Delft. Vanwege een afwezige scheidsrechter begon de wedstrijd wat later, dat ongemak werd weer gecompenseerd door de aanwezigheid van de bondscoach van het Nederlands mannen team: Toon van Helfteren.

DAS opent de wedstrijd strak spelend en al gauw is het 6 – 0 tegen het rommelig spelende Base. Halverwege leiden de Delftenaren met 12 – 0. Base krijgt wel kansen maar het is weer zo’n moment dat veel ballen er net niet in vallen, bovendien staat de verdediging nog niet zo goed als anders. Na die eerste 5 minuten gaat Base beter spelen, het wordt 12 – 6 na 6,5 minuut en het kwart eindigt bij een stand van 16 – 6.

In het tweede kwart gaat de strijd gelijk op, Base verdedigt goed maar mist meer schoten dan DAS waardoor het 23-8 staat halverwege het tweede kwart. Met name ook door diverse misverstanden en moeilijke passes. Dan herstelt Base zich opnieuw en knokt zich terug in de wedstrijd. De rust begint na een fenomenale driepunts buzzer-beeter van Base die voor een ruststand zorgt van 29 – 15 (kwart 13 – 9 )

Na rust opent Base de score en na ca 2 minuten staat het 31 – 20. Dan schakelt DAS over op een nog agressievere full press die lastig te bespelen blijkt voor de jongens. DAS loopt snel uit, zeker na de 5e teamfout van Base. Het kwart eindigt met 60 – 28 op het scorebord (31 – 13).

De score in het laatste kwart van de competitie wordt geopend door Base, maar dat leidt niet tot een comeback. De fut is er een beetje uit en na 5 minuten is het 69 – 30. DAS blijft scherp spelen, speelt bijna continu full press en met een afnemende conditie wordt het steeds moeilijker die te doorbreken. Ook een andere tactiek van Base werkt niet en te weinig spelers staan vrij waardoor DAS de bal relatief makkelijk steeds onderschept. De score loopt op tot uiteindelijk 80 – 34 (21 – 3). Een net iets beter resultaat dan de eerste wedstrijd thuis die eindigde in 31 – 81.

Winnaar van deze competitie is het team van de The Black Eagles uit Rosmalen, de hartelijke felicitaties uit Epe voor dit team dat ongeslagen kampioen werd. Base eindigt als laatste in deze landelijke competitie.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *