BASE U22 start seizoen thuis tegen Ceres

By
Updated: September 17, 2017

Na een lange zomerstop is het competitieseizoen afgelopen zaterdag de 16e september weer begonnen. Het landelijk avontuur van de jongens U20 is beëindigd en de vraag was natuurlijk hoe verder te gaan. Gelukkig blijft het grootste deel van de uitwonende studenten meespelen en uiteindelijk is besloten dat het team in iets gewijzigde vorm speelt in de regionale U22 competitie.

Zaterdag dus de eerste wedstrijd tegen de U22 spelers van Ceres in Emmeloord die evenals hun herenteam in Epe op bezoek waren.

Ceres begon gelijk met het spelen van een press en liep daardoor snel uit. De mannen van Base konden de press na enige tijd redelijk uitspelen en kwamen weer terug qua score. Beide teams speelden aanvallend en snel basketbal. Ceres bleef press spelen en dat leidde helaas wel tot heel wat balverlies aan de Base kant. Het eerste kwart werd afgesloten met de stand van 12-17.

Het tweede kwart vertoonde een gelijk patroon, Base kwam echter beetje bij beetje dichterbij Ceres en de ruststand was dan ook 28-31 (16 – 14). De aangepaste spelregels gaven hier en daar nog wat verwarring bleek evenals de technologie van digitale scoreformulieren.

In de tweede helft werd de wedstrijd steeds fysieker. Dat had als resultaat dat de gastspelers aanvankelijk uitliepen in het derde kwart, maar ten gevolge van 5 teamfouten werden zij geconfronteerd met diverse vrije worpen. Base benutte de situatie goed en was in staat het gat weer te dichten. Uiteindelijk kwam Ceres toch weer voor en was de stand na drie kwarten 43 – 48 (15 – 17)

Het laatste kwart nam Ceres opnieuw een grotere voorsprong en halverwege stond het 46 – 54 voor de Emmeloorders. Het spel bleef van beide zijden attractief alleen het aantal gescoorde punten daalde aanzienlijk ten opzichte van de vorige drie kwarten. De mannen van Base probeerden nog een slotoffensief, maar helaas speelde Ceres het spel slim en beheerst uit en wonnen uiteindelijk met 49 – 57 (6 – 9).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *