BASE Sportlink met digitaal wedstrijdformulier BASE

By
Updated: August 19, 2017

16 september 2017:

5 September 2017:

12 September van 19.00 – 19.30 uur teambespreking U14, o.a. uitleg sportlink

12 September van 20.00 – 20.30 uur teambespreking Heren Senioren (evt. enkele dames) o.a. uitleg sportlink

13 September van 20.30 – 21.00 uur teambespreking U22 en U18 (evt enkele dames) o.a. uitleg sportlink

19 augustus 2017:

Alle pasnummers/relatiecodes van de leden zijn <HIER> te vinden.

Eindelijk is het dan zover. De NBB gaat digitaal. Er zijn heel veel verenigingen van diverse sporten die het systeem van sportlink gebruiken. Met andere woorden, het systeem heeft zich bewezen.

Onze BASE verenigingscode is:

Verenigingscode BASE: D1D0G12

En er is ook een special basketball.nl APP!!!

Elk lid van BASE kan inloggen met het email adres wat wij als BASE in sportlink hebben neergezet.

Alleen daarmede kun je inloggen, evt kan wedstrijdsecretaris een ander email adres in sportlink zetten.

Na de download uit IOS App store of Andriod Play store van de basketball.nl app, kun je dat email adres gebruiken om in te loggen.

Alle wedstrijden staan er inmiddels in.

On line via de app heb je altijd de meest recente gegevens!

Je kunt ook als toeschouwer inloggen (eigen email, dus dat bijv. familie leden mee laten kijken).

Meer info: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/

Vragen? Mailen en appen mag ook. Letwel, technische vragen over de app, daar is de support functie van sportlink voor. Je kunt een ticket aanmaken.

Advies NBB: Het is aan te raden de hieronder getoonde filmpjes spoedig door te zetten aan de leden van de vereniging, zodat zij hier nu al kennis van kunnen nemen.

Ivm de invoering van Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) hebben we 3 ADROID tablets aangeschaft (2 voor de wedstrijden en 1 reserve). Deze tablets voldoen aan de vereisten die zijn voorgeschreven.

Moet er zaken in sportlink veranderd worden (ledensysteem en planning wedstrijden), dan kan dit via vaste computer/lap top aangepast worden (voorlopig zijn bestuursleden gemachtigd). Dat kan nl. niet via de tablets omdat JAVA vereist is. Bij vragen kun je terecht bij de wedstrijdsecretaris K. Dijkstra/tel nr. 0610045768.

Verder ontvangt iedereen op zijn opgegeven email adres een link om straks in de app toegang te krijgen tot veel informatie over teams en wedstrijden. Heb je die half september nog niet ontvangen, kan klopt je email adres niet, welke in sportlink is opgenomen. Deze kan de wedstrijdsecretaris aanpassen.

Opleidingen voor het DWF moeten nog plaatsvinden, maar zelf mogen we het eerst uitproberen door het simuleren van een wedstrijd. Deze informatie ontvangen we eind augustus 2017/begin september 2017. Het is kort dag. Maar de NBB wil dit doorzetten met ingang van het nieuwe seizoen. We hebben geen keus.

Maw we houden een tafelaar (DWF) en een timer en een 24/14 s operator (indien van toepassing). Als je teamleden moet toevoegen aan een team dan moet je dus WIFI hebben. Sommige sporthallen hebben dat niet of een slecht bereik. Dat betekent dat de teams van te voren bekend moeten zijn en door wedstrijdsecretaris klaargezet worden voor de wedstrijddag!!! Wij hebben in pwa hal wel WIFI, dus wij hebben wat meer mogelijkheden tot laatste moment aanpassingen. De WIFI is afgelopen jaar versterkt door stichting PWA hal, ter voorbereiding op deze switch naar digitalisering (en andere redenen van andere verenigingen).

Onderstaande informatie is afkomstig van de NBB:

Via dit tabblad willen wij je informeren over de planning v.w.b. Sportlink de komende periode. Zoals de planning nu staat krijgen de verenigingen in week 33 via de NBB de inloggegevens voor het verenigingsaccount in de basketball.nl app (incl. DWF), tevens komen er dan instructies over het draaien van een ‘demonstratie wedstrijd’ in het digitale wedstrijdformulier.

Samen met Sportlink streven we er naar om de App in week 34 (week van 21 augustus) te lanceren zodat deze door de leden gedownload kunnen worden uit de app store. Verenigingen kunnen dan gaan proefdraaien met oefenwedstrijden (demo DWF).

Hiervoor dient de vereniging in de aankomende weken wel de volgende zaken in Sportlink Club uit te voeren

•Wedstrijden van de juiste datum en aanvangstijd voorzien. Uiterste datum 31 augustus. Vanaf 1 september kunnen wedstrijden enkel nog via een wijzigingsaanvraag worden aangepast.

Klik <HIER> voor de handleiding :

◦ •Vullen van de teams met spelers/speelsters . Dit dient uiterlijk 1 week voor aanvang van de 1e wedstrijd te worden gedaan.

Klik <HIER> voor de handleiding :

•De contactgegevens van de vereniging in het systeem op juistheid controleren en evt. aanpassen, waarbij het juiste e-mailcontactadres belangrijk is. De verenigingen kunnen dit sinds kort zelf aanpassen in het systeem. Dit is nodig voor het versturen van de Sportlink App-account.

•Er voor zorg te dragen dat bij elk lid een correct e-mailadres is ingevoerd. Dit is nodig voor het verkrijgen van een inlog voor de persoonlijke App.

•Er voor zorg te dragen dat bij elk lid een pasfoto geladen is voor de digitale spelerspas, welke in de App te zien zal zijn.

Kijkt u vooral ook op de NBB Snel aan de slag-pagina:

Klik <HIER> voor de handleiding:

Voor het gebruik van de App en het DWF zijn er door Sportlink ter verduidelijking een drietal handleidingfilmpjes ontwikkelt (1e versie ter info, deze kunnen nog worden aangepast)

•Voor teams en/of coaching staf, de spelersopgaaf invoeren:  

•Voor scheidsrechters, de legitimatiecontrole:

•Voor de verenigingen, het wedstrijdverslag via het digitale wedstrijdformulier: <Wordt u later in de week 21 augustus toegestuurd!>

Het is aan te raden deze filmpjes spoedig door te zetten aan de leden van de vereniging, zodat zij hier nu al kennis van kunnen nemen.

Wat verder nog van belang is om te weten

•Het bestuur van de NBB heeft voor het aankomende seizoen besloten dat bij landelijke wedstrijden, conform reglement, de juryleden lid dienen te zijn bij de NBB. Het is bij deze wedstrijden derhalve niet meer mogelijk niet-leden in te voeren.

Klik <HIER> voor meer informatie over het toevoegen van bondsleden in Sportlink.

•Bij afdelingswedstrijden is het voor de verenigingen nog wel toegestaan om niet-leden als jury op te voeren. Deze dienen bij de wedstrijden op het DWF met volledige naam in het opmerkingenveld te worden geplaatst.

•Ga goed na wat er precies nodig is om het scorebord van de vereniging digitaal aan te sluiten op het DWF (dit is overigens geen verplichting). Daarvoor is een app vanuit de leverancier nodig, die samenwerkt met de App van Sportlink.

•Op dit moment zijn er samenwerkende apps van Omega en Anatec en is men in overleg met Schelde. De leverancier van de scoreborden kan je meer vertellen over hoe dit aangesloten kan worden.

•Er zit geen wedstrijdklok verwerkt in het DWF, de wedstrijdklok dient dus separaat van het DWF te worden bediend.

•In het DWF is helaas geen mogelijkheid voor het bijhouden van de slangwissel voor U12-wedstrijden en jonger. De verenigingen dienen dit op een apart formulier bij te houden en vooraf aan elke periode in te vullen. Het formulier hiervoor zal door de NBB beschikbaar worden gesteld.

Heb je nog vragen over de implementatie van Sportlink?

Klik <HIER> voor de support website van Sportlink gericht op basketball:

Of stel ze aan NBB sportlink via e-mail: sportlink@basketball.nl

AAN DE SLAG MET SPORTLINK:

 

logo
Beste secretaris,

Welkom bij Sportlink! Elke basketbalvereniging krijgt door de samenwerking tussen de NBB en Sportlink de beschikking over Sportlink. Vanaf vandaag kun je aan de slag met Sportlink Club. De applicatie voor ledenadministratie, contributie, competitiezaken en nog veel meer! In deze mail vertellen we je hierover.

Aan de slag met Sportlink Club
Via onze website www.sportlinkclub.nl kan je de applicatie Sportlink Club starten. Wat je hiervoor nodig hebt en hoe je Sportlink Club start lees je in deze installatiehandleiding.

Inloggegevens Sportlink Club
Als secretaris ontvang je hierbij de inlogcode van één account voor Sportlink Club van de vereniging:

Verenigingscode BASE: D1D0G12
Gebruikersnaam: <bekend bij wedstrijdsecretaris en bestuursleden>
Wachtwoord: <bekend bij wedstrijdsecretaris>

Gebruikersbeheer voor de vereniging inrichten
Via dit account heb je alle rechten om gegevens in Sportlink Club van de vereniging in te zien, in te voeren en te wijzigen. Daarmee kan je als enige binnen de vereniging accounts voor andere gebruikers aanmaken, voor bijvoorbeeld de penningmeester, ledenadministrateur en wedstrijdsecretaris(sen). Lees alles over het inrichten van gebruikersbeheer en autorisaties.

Workshops & support
Natuurlijk willen wij ook dat jullie Sportlink op een zo goed mogelijke manier gaan gebruiken. Om daarbij te helpen biedt Sportlink verschillende mogelijkheden aan.

Workshops
Wij willen graag dat je als vereniging uit Sportlink haalt wat erin zit. Daarom bieden wij verschillende workshops aan op de maandagavond op ons kantoor in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Support Center
Op onze website hebben we een Support Center, dit is een online platform waar je terecht kunt voor al onze handleidingen. De pagina “NBB Snel aan de slag” is een goed startpunt om vanuit daar meer te leren over de mogelijkheden van Sportlink.

Online helpdesk
Kom je er niet uit met de handleidingen en wil je de Servicedesk een vraag stellen? Maak een ticket aan in ons online helpdesksysteem en wij helpen je graag verder.

Neem je liever telefonisch contact met ons op? We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur via 088-7700500 optie 1.

Heel veel succes!

Met sportieve groet,

Sportlink Services
communicatie@sportlink.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *